Bingo på internet

BingoAtt spela internet bingo blir allt mer populärt (med internet bingo menas alltså bingo på internet istället för på bingohall eller liknande). Den första riktigt stora popularitetsvågen upplevde bingon i Sverige under 1990-talet i och med programmet Bingolotto, som började som lokal-TV 1989 och som hade sin Sverigepremiär i TV4 den 19 oktober 1991 med den numera så kände Leif ”Loket” Olsson. Programmet blev en succé direkt och det dröjde blott ett år innan den första miljonen vanns på Bingolotto (den högsta vinsten är 31,5 miljoner). Bingon hade tagit steget ut från bingohallarna och in i varje svensks vardagsrum.

Populariteten ebbade dock av någon gång under 2000-talet. Tittarrekordet för programmet är 3 145 000 tittare (sattes 1995), numera ses programmet dock enbart av ett par hundra tusen. Men är det intresset för bingo i stort som ebbat ur, eller är det kanske bara programformatet som Bingolotto erbjuder som är förlegat?

Internet bingo – den nya trenden

Att spela på bingohallar är fortfarande ett nöje som främst den äldre generationen ägnar sig åt, den nya trenden inom bingospel heter dock internet bingo, alltså att man spelar bingo fast online. I den nutida digitala eran känns det helt klart förlegat att gå och köpa en lott i butik, och att sedan titta på ett flera timmar långt TV-program bara för att få veta om man vunnit eller inte är inget som passar den yngre äventyrstörstande generationen som vuxit upp med datorer och internet, som är vana att allting ska ske blixtsnabbt, att tillfredsställelsen ska komma direkt och inte om ett år, en månad, en vecka, en dag eller en timme.

Utbudet av aktörer som erbjuder internet bingo har också stadigt ökat i takt med att allt fler får upp ögonen för bingo som ett snabbt och oerhört spännande spel, som dessutom har en stark social aspekt – det är inte så att man bara sitter och duttar framför sin dator, man chattar samtidigt med andra spelare och kan prata om allt möjligt. Det är kutym att man gratulerar den som får bingo och det skapar en sorts sammanhållning spelarna emellan – något som också lockar spelare till internetbingon. Bingo på internet är alltså den nya trenden!

29 Oct 2013