Dysor för effektiv flödeskontroll

Att kontrollera kraftiga flöden av exempelvis gas eller vatten kräver redskap och intelligenta konstruktioner som håller mycket hög kvalitet och som erbjuder motståndskraft. Dysor är munstycken som är designade för att hantera och kontrollera kraftfulla flöden av en mängd ämnen, och för dig som arbetar inom en bransch där dessa behövs är det viktigt att hitta en pålitlig och kunnig leverantör.

Olika syften

Många branscher och områden behöver dysor, och en dysa kan se mycket olika ut beroende på vilka ämnen den ska kunna hantera. Ofta liknar dessa munstycken konformade rör, men diameter, form och design kan variera kraftigt. Skillnaderna är anpassningar för olika ämnen samt olika tryck, hastigheter och syften. Handlar det exempelvis om en maskin för rengöring handlar det om rent vatten och medelhögt tryck, medan dysan på ett brandskydd ska kunna hantera en tjockare vätska samt enormt tryck. Med andra ord så gäller det att kontakta företag som har ett brett utbud av lösningar för många syften.

Kvalitet gör skillnad

För dig som söker efter en professionell leverantör av dysor så är PNR Nordic AB ett alternativ att rekommendera. Med en utvecklingsavdelning i Italien, utrustad med moderna laboratorium arbetar detta företag kontinuerligt med utveckling och testning av dysor för allt ifrån stålindustrin och läkemedelsindustrin till kemiska processer och desinfektion. PNR Nordic AB månar om att tillmötesgå varje beställning på ett kreativt sätt och utveckla kundspecifika produkter som verkligen håller måttet. Du kan smidigt kontakta dem via mail för att få hjälp och råd kring det du specifikt behöver.

Säkerheten först

En dysa kan vara liten men dess funktion är alltid stor. Inom exempelvis stålindustrin finns en mängd maskiner där ämnen med hög temperatur eller giftigt innehåll ska kunna föras från en stängd kammare och genom ett säkert medium som kan hantera trycket och rikta det på ett säkert sätt, samt under alla omständigheter hålla tätt. Därmed är säkerheten det allra viktigaste vid tillverkning av dessa munstycken, och de måste hålla en mycket exakt design. Investera därför endast i beprövade och godkända modeller där du garanterat vet att de är säkra och exakt passar maskinen eller konstruktionen den ska användas i.

8 Nov 2013