Enkelt och snabbt webbhotell

Nu för tiden ska allt vara stressigt och helst gå så snabbt som möjligt. Så är det även på Internet! Webbplatser ska vara snabba så att användaren inte blir irriterad över att laddningstiden är hög och detta ordnar webbplatsägare lättast med ett snabbt webbhotell med låga svarstider. Det andra sättet är att "banta" webbplatsen på tunga bilder och filer. Använder man WordPress så finns det flera fina program för detta. Har man ett webbhotell med cPanel så kan man även kryptera filer genom program som finns inbyggda i fantastico som tillkommer i kontrollpanelen över webbhotellet.

Jag som skriver denna artikeln har ett flertal sajter, för att vara exakt så är summan uppe i 47 st! Jag har jobbat med sökmotoroptimering i över 6 år, och jag kan säga med handen på hjärtat att snabbhet är väldigt viktigt när det kommer till att ranka bra på sina sökord. Så steg 1 är att välja ett webbhotell som är snabbt. Helst ett som är baserat från var trafiken kommer ifrån. Har man en svensk sida så ska serven ligga i Sverige. Har man en webbsida som riktar sig till ett annat land så ska serven ligga där. Och detta endast för att svarstiderna blir lägre. Det finns de som påstår att även rankningen påverkas om serven inte ligger i samma land som sidan riktar sig till. Men enligt mina efterforskningar på detta så finns det inget som indikerar på att det ska spela roll. Endast svarstiderna gör det!

Ett enkelt webbhotell enligt mig ska ha cPanel som kontrollpanel. Detta för att det finns så många bra program inbyggt i detta system som gör arbetet ännu enklare. Och att upp emot 60% av alla världens webbhotell använder detta till sina Linux servar förklarar ju ett och annat också. Resterande procent har egenutvecklade kontrollpaneler som kanske inte alltid fungerar fullt ut. Just därför föredrar jag cPanel till mina webbhotell.

10 Oct 2011