Köpa julklappar och leksaker på nätet?

Nu när hösten är här brukar dagarna rasa iväg i stormfart. Barnen går i skolan och man själv måste gå till jobbet. Hösten kan vara en jobbig tid för många, men den har sina ljuspunkter och det blir ju snart vinter. Något som barnen längtar till är ju julafton och alla leksaker! Vi andra kanske tänker mer på gemenskapen och den goda maten, men som barn är det klapparna som lockar.

När är det då dags att börja tänka på inköpen av julklapparna? Trenden går mot att vi handlar mer och mer på nätet, detta gäller också leksaker på nätet. Trenden visar också att vi handlar julklapparna tidigare och tidigare för varje år.

Vad beror då detta på? Den främsta anledningen till detta är att människor är vana vid att det kan ta tid när man beställer på nätet. Därför tar man det säkra före det osäkra. En annan anledning är att de populäraste leksakerna snabbt tar slut, både i leksaksbutiken och på nätet. Så för att vara säker på att få det man vill ha beställer man i god tid.

Julhandeln av leksaker börjar tidigt i oktober och ökar sedan successivt mot jul. 10-15:e december är årets största dagar för e-handlare som säljer leksaker på nätet, men då ska man tänka på att många varor redan har tagit slut. Vill man vara säker på att få leksakerna som barnen vill ha så bör man beställa i början på november eller slutet på oktober.

Källa: Busbjörnen.se

8 Sep 2011