Kursgård – när du vill ha naturnära konferenser

KonferensrumDe flesta företag och andra lite större arbetsgivare har lite då och då konferenser – antingen för att informera sina anställda eller utbilda dem eller för att helt enkelt skapa en gemensam s.k. värdegrund. Det finns många trevliga och bra ställen att håll sina konferenser på. Det som ofta brukar vara uppskattat är – om personalen får komma iväg en bit ifrån den ordinarie arbetsplatsen. Man brukar ofta inte behöva åka så långt – givetvis beroende på var arbetsplatsen är belägen. Nu håller jag mig till Stockholmsområdet för enkelhetens skull. I Stockholm och Stockholms närhet finns en mängd trevliga konferenslokaler och kursgårdar.

Inne i stan, på Lidingö, på Ekerö, i Nacka – Saltsjö-Boo men även norr om stan och söder om stan. Balingsholm kursgård i Huddinge söder om stan, bara 3 mil från city (det tar bara ca 30 min att åka dit med bil) är ett exempel på en kursgård som ligger nära naturen och dessutom vid den trevliga lilla sjön Trehörningen. Balingsholm är en herrgård som uppfördes 1906 och var i privat ägo till 1964 då den såldes till Huddinge kommun och som var mest intresserade av marken som tillhörde Balingsholm – de hade nämligen planer på att bygga bostäder där. Men det blev inte så, herrgården hyrdes ut till olika festarrangemang och 1984 tänkte kommunen sälja den till sovjetiska ambassaden men kommuninvånarna protesterade och la ut försäljningen på anbud.

Idag drivs herrgården som en kursgård och för konferenser och ett av kännetecken är att det är så naturnära men ändå nära Stockholm. Så letar du efter ett trevligt ställe för konferenser i Stockholm – då är Balingsholm ett trevligt alternativ. Det finns ett 10-tal konferenslokaler i olika storlekar och det är internet och wifi i alla rum. Det största konferensrummet är på 100kv och tar 70 personer.

Förutom att vara kursgård och konferenslokaler så fungerar Balingsholm även som hotell – det finns ett gästhus med 49 enkla men ombonade gästrum. Herrgården är också populär för större fester och många firar bröllop här med vigsel i parken.

22 Jan 2014