Några bra julklappstips

JulklappNär tiden är kommen att köpa julklappar är det för många något svårt och tidskrävande – helt plötsligt vet man inte vad man vill köpa till vem, det hjälper ju heller inte att affärerna är smockfulla och att man är ute i sista stund. Så här följer några bra julklappstips som gör julhandeln till ett rent nöje:

Var ute i god tid

Detta är kanske det viktigaste tipset. Att vara ute i god tid gör att du slipper det mesta av den negativa stressen som sistadagshandlande kring julen innebär. Ju närmare julen kommer, ju mer stressade dina vänner och kollegor blir, desto mer kan du luta dig tillbaka och njuta av atmosfären – eftersom du redan är klar med julshoppingen kan du luta dig tillbaka i soffan med ett glas glögg och ta det lugnt, istället för att stressa iväg till Åhléns.

Anteckna presentönskemål

När det kommer till barn är det enkelt, de har alltid långa önskelistor som gör att den enda egentliga risken man löper är att köpa samma julklapp som någon annan. Men när det gäller vuxna? Faktum är att vuxna mer eller mindre konstant droppar hints om vad de vill ha för något – men de kommer inte svara på en direkt fråga. Så när du är ute och din väninna säger ”oj, en sådan tryckkokare vill jag verkligen ha”, anteckna det någonstans så har du ganska snabbt en lista över potentiella gåvor till dina nära och kära.

Handla julklapparna på internet

Undvik gärna butikshandlande till förmån för nätet. På internet är ofta utbudet större och du kan alltid hitta någon butik med rabatt, och nätbutiker kan också i allmänhet pressa priserna på grund av att de har lägre utgifter för lagerhållning, hyra och personal. Så om du kan spara pengar – varför inte handla på nätet istället för att gå till affären?

5 Oct 2013