När faktureringen blev för tråkig

Hade alltid tyckt att faktureringsprogram var något onödigt, att det var slöseri med pengar och något som inte var ämnat för mig – jag klarade ju mig utmärkt med mitt Worddokument för fakturering och mitt Excelark där jag antecknade skickade fakturor, betalningar och liknande. Jo, det var tider det…

Så höll jag på ett ganska långt tag, och det fungerade ju utmärkt så länge som mitt företag var litet, så länge som det var en bisyssla. Ska man liksom skicka en faktura eller två fakturor i månaden kanske det också räcker, men även det blir krångligt efter ett tag. Hur som helst, den första månaden som jag satsade heltid på mitt företag fattade jag hur uppåt väggarna dumt det är att inte använda ett faktureringsprogram.

Att skriva ut två fakturor per månad tog kanske en timme att göra det manuellt. Detta inräknat tiden det tog att administrera betalningar, kontrollera att fakturorna verkligen blivit betalda och så vidare. Men plötsligt behövde jag fakturera nio kunder på en månad. Tror ni att det gick lika enkelt och smidigt som förut? Nej, det var såklart oerhört svårt att ens få ordning på vilka jag skulle fakturera och när, för att inte tala om hur svårt det var att ha koll över vilka fakturor som blivit betalda och vilka som inte blivit det!

Efter att ha spenderat en hel (ja jag skojar inte, det tog en hel arbetsdag för att reda ut allt) började jag direkt leta efter ett faktureringsprogram för att underlätta min vardag. Testade ett par stycken, många var svåra att förstå, men till slut hittade det jag sökte – Faktura24 (www.faktura24.se) föll mig i smaken direkt, det var ett lättanvänt och snyggt faktureringsprogram som jag kände var mitt direkt! Gillade också att utvecklarna bloggar direkt på deras hemsida om nyheter, funktioner och andra saker.

testa gärna Faktura24 om du söker ett bra faktureringsprogram!

13 Sep 2012