Presentreklam man lägger märke till

Hur ska man välja en produkt för presentreklam?  Det viktiga med presentreklam är ju att den kan fungera som mycket stark marknadsföring på flera olika plan. Dels så ser den som får reklamen vilket företag det handlar om, och dels så skapar den positiva upplevelsen av en rolig present en undermedveten minnesnotering av varumärket som presenteras. Med tanke på detta så är det viktigt att välja en bra present som kan föra fram varumärket på ett tydligt och attraktivt sätt.

Presenter som passar varumärket

All presentreklam är beroende av en smart utformning som gör att man lägger märke till varumärket. En penna med en liten logga kanske fungerar om loggan är så pass tydlig och uppenbar att den som får pennan verkligen kommer att lägga märke till den och komma ihåg varumärket. Även den enklaste penna kräver att man är noga med att välja rätt färger för att skapa kontraster som framhäver varumärket och det budskap man vill föra fram med presenten.

Presentreklam fungerar även bra då man väljer en produkt som är särskilt anpassad för målgruppen. Om det handlar om ett företag som utvecklar mjukvara så kanske man väljer att först och främst lägga fokus på datorprodukter. Detta då man vet att målgruppen för presentreklamen högst troligen kommer att använda prylar som datormöss, USB minnen, laddare till mobil, pekskärmspenna och mer. Oavsett vilken produkt man än väljer så är det viktigt att varumärket syns ordentligt. Därför är det kanske bättre att satsa på en datormus än ett USB minne som sitter någonstans under bordet i höjd med benen.

27 Sep 2011