Saker att se upp med när det gäller linser

seuppDet finns en rad olika saker att se upp med när det gäller kontaktlinser. Kontaktlinser är som bekant ett säkert och bekvämt sätt att slippa glasögon på, det man behöver se upp med är att tro på vanliga myter samt att bara beställa från välrenommerade e-handlare ifall man handlar sina linser på nätet.

En myt är till exempel att man kan sova i sina kontaktlinser, att det ej skadar ögonen. Detta är i många fall felaktigt och du bör bara ha linserna på dig när du sover om din doktor har sagt att det är okej. Och om du behöver ha linserna på dig när du sover måste du se till att det är linser som släpper igenom nog med syre till ögat.

En annan myt är att det går bra att använda kranvatten om man inte har linsvätska tillgänglig. För det första är saltlösningen mer lik de vätskorna som naturligt finns i din kropp och dina tårar, för det andra ökar infektionsrisken om du använder vanligt vatten.

Om du köper dina linser på nätet, se till att köpa dem av en pålitlig källa för att undvika risken att råka ut för förfalskningar. Om något låter för billigt, gör en noggrann kontroll av affären. Annars kan du klicka här för att hitta billiga linser från seriösa svenska nätbutiker.

5 Sep 2013