Ta ett lån med bostaden som säkerhet

När man är i behov av att låna pengar är bolån ett av de mest fördelaktiga lån man kan få. Om du har ett befintligt bolån är du inte enbart begränsad till att använda det för sådant som rör bostaden, utan kan öka på det befintligalånet om du behöver pengar till annat. Detta gäller under förutsättning att du inte har belånat bostaden till hela marknadsvärdet. Du måste med andra ord ha utrymme att öka på bolånet utan att du lånar mer än säkerheten är värd.

Genom att utnyttja din bostad som säkerhet kommer du i dagsläget undan med en ränta på omkring 3 %, vilket är betydligt lägre än för ett blancolån. Blancolån har vanligtvis en ränta som börjar på 7 % och kan vara så hög som uppemot 25 % beroende på löptid och avgifter m.m.

För att hitta så bra lån och lånevillkor som möjligt rekommenderar jag dig att besöka Kreditab.se. Det är en webbplats som recenserar och jämför flera olika typer av lån och långivare. På så sätt är du väl förberedd och har ett bättre förhandlingsläge inför tecknandet av ett nytt lån. Stort lycka till med din jakt på det bästa lånet.

4 Dec 2013